[Solved] - increase Cobbie cargo capacity?

For discussion of ports to POSIX based systems, especially using GNUStep.

Moderators: winston, another_commander, Getafix

Post Reply
lfnfan
Deadly
Deadly
Posts: 250
Joined: Tue Mar 24, 2009 1:29 pm
Location: london, uk

[Solved] - increase Cobbie cargo capacity?

Post by lfnfan » Wed Aug 02, 2017 10:30 pm

:oops: slightly embarrassed to be asking about cheating (but)

I am trying to 'tweak' my Cobra 3's cargo capacity, but I am meeting resistance....

I've altered the oolite-save file max cargo from 35 - 40tc and started Oolite with shift+click. My Cobbie still has 35tc. When I re-check the save file it seems to have reverted back to 35tc.

Updating max cargo in ships plist seems not to help either. I have the extended cargo bay - perhaps that's complicating things?

Is this something that's now build in to the oolite.app itself? I'm on Linux Mint 18, Oolite 1.84 installed via software manager. I have Griff ships installed.

I am also toying with the idea of five missile mounts rather than four. Perhaps the answer to the cargo is also applicable to the missile mounts.

Still loving Oolite after eight years :D
Last edited by Getafix on Mon Aug 07, 2017 12:21 pm, edited 1 time in total.
Reason: Marked as [Solved].

User avatar
phkb
Commodore
Commodore
Posts: 2372
Joined: Tue Jan 21, 2014 10:37 pm
Location: [p]laying [h]ard and [k]icking [b]utt somewhere in G7...

Re: increase Cobbie cargo capacity?

Post by phkb » Thu Aug 03, 2017 1:27 am

You probably want a "shipdata-overrides.plist" file, containing something like this:

Code: Select all

{
	"cobra3-player" = {
		max_cargo = 25;
		extra_cargo = 15; 
	};
}
Change "cobra3-player" to be the ship datakey for whatever version of the Cobra you're running with.

User avatar
Norby
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2543
Joined: Mon May 20, 2013 9:53 pm
Location: Budapest, Hungary (Mainly Agricultural Democracy, TL10)
Contact:

Re: increase Cobbie cargo capacity?

Post by Norby » Fri Aug 04, 2017 11:10 am

lfnfan wrote:
Wed Aug 02, 2017 10:30 pm
Perhaps the answer to the cargo is also applicable to the missile mounts.
Yes, just add this also:

Code: Select all

max_missiles = 5;

Alternatively you can install and buy a Cobra Mark III-XT or a similar ship.

lfnfan
Deadly
Deadly
Posts: 250
Joined: Tue Mar 24, 2009 1:29 pm
Location: london, uk

Re: increase Cobbie cargo capacity?

Post by lfnfan » Fri Aug 04, 2017 12:02 pm

Aha, great. Thank you both. I will add that in to the override.plist :D

The XT looks good - think I will be heading in that direction!

Post Reply