1.69.1 crashes upon launch

For test results, bug reports, announcements of new builds etc.

Moderators: another_commander, winston, Getafix

User avatar
nijineko
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 353
Joined: Wed Jul 04, 2007 3:37 pm
Location: two strange quarks short of a graviton....
Contact:

1.69.1 crashes upon launch

Post by nijineko »

sent the report using the crash reporter, and appended the log in the comments.

i only see the gray-ish screen where it says, "loading ooniverse" or something similar, and then it crashes. =(
arukibito ga michi wo erabu no ka, michi ga arukibito wo erabu no deshou ka?

Image
Play games. Win Amazon gift cards! Brag. Repeat.

User avatar
nijineko
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 353
Joined: Wed Jul 04, 2007 3:37 pm
Location: two strange quarks short of a graviton....
Contact:

Post by nijineko »

additionally, i used the update version. thought maybe if i downloaded the full version i might get different results.... however, that was not to prove so. everytime i try to download it stalls at 3-5mb and refuses to continue or resume. i cannot download it no matter what i try. i've been able to download other things without issue, so i'm thinking that it is the download site perhaps.
arukibito ga michi wo erabu no ka, michi ga arukibito wo erabu no deshou ka?

Image
Play games. Win Amazon gift cards! Brag. Repeat.

User avatar
JensAyton
Grand Admiral Emeritus
Grand Admiral Emeritus
Posts: 6657
Joined: Sat Apr 02, 2005 2:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by JensAyton »

Hmm, it crashed while loading a sound file. That one’s new to me. Any sound-related OXPs involved?
Silly me, misread. It was in fact related to loading PNGs. Hmm, what’s changed there?

On another note, the log in the comments field was mostly truncated. I guess I’ll have to change to requesting only the last few lines of the log. :-/

User avatar
nijineko
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 353
Joined: Wed Jul 04, 2007 3:37 pm
Location: two strange quarks short of a graviton....
Contact:

Post by nijineko »

i'll bounce you a copy of the log to the new addy you announced. which png's specifically, out of curiosity?
arukibito ga michi wo erabu no ka, michi ga arukibito wo erabu no deshou ka?

Image
Play games. Win Amazon gift cards! Brag. Repeat.

User avatar
JensAyton
Grand Admiral Emeritus
Grand Admiral Emeritus
Posts: 6657
Joined: Sat Apr 02, 2005 2:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by JensAyton »

nijineko wrote:i'll bounce you a copy of the log to the new addy you announced. which png's specifically, out of curiosity?
Dunno. The crash log doesn’t provide that much information.

User avatar
nijineko
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 353
Joined: Wed Jul 04, 2007 3:37 pm
Location: two strange quarks short of a graviton....
Contact:

Post by nijineko »

ah well, it's there. ^^ i sent it as i posted. =D i would re-install the previous version, but silly me didn't backup before i ran the update. =P

oh, forlorn! woe is me! ;D

incidently, berlios is stalled yet again. i got up to 6mb on the full download, and it claims it is at about 4k/sec transfer, but no data is being received from the site. other downloads function just fine. so i still can't get the file from the download site. =(
arukibito ga michi wo erabu no ka, michi ga arukibito wo erabu no deshou ka?

Image
Play games. Win Amazon gift cards! Brag. Repeat.

User avatar
JensAyton
Grand Admiral Emeritus
Grand Admiral Emeritus
Posts: 6657
Joined: Sat Apr 02, 2005 2:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by JensAyton »

Strange; it works for me. But BerliOS is notable for somewhat inconsistent quality.

User avatar
nijineko
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 353
Joined: Wed Jul 04, 2007 3:37 pm
Location: two strange quarks short of a graviton....
Contact:

Post by nijineko »

ah, excellent. well at least now i know that. ^^ i'll keep trying.
arukibito ga michi wo erabu no ka, michi ga arukibito wo erabu no deshou ka?

Image
Play games. Win Amazon gift cards! Brag. Repeat.

User avatar
Cmdr James
Commodore
Commodore
Posts: 1275
Joined: Tue Jun 05, 2007 10:43 pm
Location: Berlin

Me too

Post by Cmdr James »

Thought Id let you know that I also have the same problem, both with an updated 1.68 and a fresh 1.69.1 install. I suspect downloading the full version wont help you.

No OXPs installed, no nothing :(

Im on an Intel Core Duo MacBookPro OSX 10.4.10.

User avatar
JensAyton
Grand Admiral Emeritus
Grand Admiral Emeritus
Posts: 6657
Joined: Sat Apr 02, 2005 2:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by JensAyton »

One of the things I feel reasonably certain about is that the updaters work, that is, updating the Mac version will either result in something functionally identical to the full download, or fail (because you’re trying to patch too old a version). However, this assumes you haven’t changed any of the files in the application bundle.

User avatar
nijineko
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 353
Joined: Wed Jul 04, 2007 3:37 pm
Location: two strange quarks short of a graviton....
Contact:

Post by nijineko »

correct assumption. i'm not messing til i learn something other than java. ^^ when i learn c++ then maybe we'll see. =D
arukibito ga michi wo erabu no ka, michi ga arukibito wo erabu no deshou ka?

Image
Play games. Win Amazon gift cards! Brag. Repeat.

User avatar
nijineko
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 353
Joined: Wed Jul 04, 2007 3:37 pm
Location: two strange quarks short of a graviton....
Contact:

Post by nijineko »

any chance of getting a copy of 1.69 off of someone so that i can play again? please?!?! ^^

edit: i went through the log and removed everything that was causing a log report (mostly cases of improper nomenclature causing an invocation of the homebrew parser (soon to be removed) due to the normal xml parser getting confused.) to see if that would allow it to launch.

but to no avail. it did have the effect of shortening the log, but that was about it. ^^ so i sent off another report using the smartreport thing. =D
Last edited by nijineko on Tue Jul 17, 2007 5:03 pm, edited 1 time in total.
arukibito ga michi wo erabu no ka, michi ga arukibito wo erabu no deshou ka?

Image
Play games. Win Amazon gift cards! Brag. Repeat.

User avatar
Commander McLane
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 9520
Joined: Thu Dec 14, 2006 9:08 am
Location: a Hacker Outpost in a moderately remote area
Contact:

Post by Commander McLane »

My 1.69.1 also crashes upon launch. PM'd you the crashlog.

User avatar
JensAyton
Grand Admiral Emeritus
Grand Admiral Emeritus
Posts: 6657
Joined: Sat Apr 02, 2005 2:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by JensAyton »

Is it consistently crashing on launch? Without any OXPs installed? fornicationcookies. I’ve now got three different crash logs for x86 Macs referring to png_read_start_row + 21, which doesn’t even seem to be a valid instruction offset. I’ve made 1.69 (as well as 1.68) available again from BerliOS.

I’ve

User avatar
Commander McLane
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 9520
Joined: Thu Dec 14, 2006 9:08 am
Location: a Hacker Outpost in a moderately remote area
Contact:

Post by Commander McLane »

I've just fired it up as it came (downloaded the full version). So there are no OXPs whatsoever in the 1.69.1's addons-folder.

I guess it won't try to load OXPs from another version's addons-folder, would it? Because I still do have 1.65, 1.68 and 1.69 in my applications.

Post Reply