My laser keeps shooting

For test results, bug reports, announcements of new builds etc.

Moderators: winston, another_commander, Getafix

Post Reply
Giades
Poor
Poor
Posts: 4
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:24 am

My laser keeps shooting

Post by Giades » Mon Sep 22, 2014 12:31 am

First of all, hello to everyone on the forum. I've been playing Oolite for a while now (since 1.76, I think), and just recently saw the 1.80 update. So I downloaded it and started playing, only to find a game-breaking glitch. As soon as I exit the station and get control of the ship, my laser starts firing. So basically, I end up shooting the nav beacon, which results in angry GalCop ships and an overheated laser with which I cannot defend myself. :lol:

Thanks in advance for any help and let me know if you need more info.

another_commander
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral
Posts: 5400
Joined: Wed Feb 28, 2007 7:54 am

Re: My laser keeps shooting

Post by another_commander » Mon Sep 22, 2014 6:51 am

Hi

Can you please check inside your AddOns folder (and all OXP subfolders) for any file named keyconfig.plist? If you find one there, remove it.

If there is no such file in your AddOns, can you please post the contents of keyconfig.plist found in oolite.app/Resources/Config?

Also, in case you are running any virtual joystick apps in the backgournd like vJoy, can you try with that disabled?

Giades
Poor
Poor
Posts: 4
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:24 am

Re: My laser keeps shooting

Post by Giades » Tue Sep 23, 2014 7:06 pm

Code: Select all

{
	key_roll_left				= 253;		// left arrow
	key_roll_right				= 252;		// right arrow
	key_pitch_forward			= 255;		// up arrow
	key_pitch_back				= 254;		// down arrow
	key_yaw_left				= ",";
	key_yaw_right				= ".";

	key_view_forward			= "1";
	key_view_aft				= "2";
	key_view_port				= "3";
	key_view_starboard			= "4";

	key_gui_screen_status		= "5";
	key_gui_chart_screens		= "6";
	key_gui_system_data			= "7";
	key_gui_market				= "8";

	key_gui_arrow_left			= 253;
	key_gui_arrow_right			= 252;
	key_gui_arrow_up			= 255;
	key_gui_arrow_down			= 254;

	key_increase_speed			= "w";
	key_decrease_speed			= "s";
	key_inject_fuel				= "i";

	key_fire_lasers				= "a";
	key_weapons_online_toggle	= "_";
	key_launch_missile			= "m";
	key_next_missile			= "y";
	key_ecm						= "e";

	key_prime_equipment			= "N";
	key_activate_equipment		= "n";
	key_mode_equipment			= "b";
	key_fastactivate_equipment_a = "0";
	key_fastactivate_equipment_b = "\t";	// tab

	key_target_incoming_missile	= "T";
	key_target_missile			= "t";
	key_untarget_missile		= "u";
	key_ident_system			= "r";

	key_scanner_zoom			= "z";
	key_scanner_unzoom			= "Z";

	key_launch_escapepod		= 27;		// escape
	// now primable equipment; old key works for compatibility
	// key_energy_bomb				= "\t";		// tab

	key_galactic_hyperspace		= "g";
	key_hyperspace				= "h";
	key_jumpdrive				= "j";

	key_dump_cargo				= "D";
	key_rotate_cargo			= "R";

	key_autopilot				= "c";
	key_autodock				= "C";
	key_docking_clearance_request	= "L";

	key_snapshot				= "*";
	key_docking_music			= "s";

	key_advanced_nav_array		= "^";
	key_map_home				= 303;		// Home
	key_map_info				= "i";

	key_pausebutton				= "p";
	key_show_fps				= "F";
	key_mouse_control			= "M";
	key_hud_toggle				= "o";

	key_comms_log				= "`";
	key_prev_compass_mode		= "|";
	key_next_compass_mode		= "\\";

	// now primable equipment; old key works for compatibility
	// key_cloaking_device			= "0";

	// in 1.76 switches between contracts and long range chart
	// in 1.77 to 1.78 does nothing
	// in 1.79 or later, cycles long range chart highlight mode
	// key_contract_info			= "?"; // old name works for compatibility
	key_chart_highlight			= "?";

	key_cycle_mfd				= ";";
	key_switch_mfd				= ":";

	key_next_target				= "+";
	key_previous_target			= "-";

	key_custom_view				= "v";

	key_dump_target_state		= "H";
}
Is this it? Also, my AddOns folder is completely empty.

Giades
Poor
Poor
Posts: 4
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:24 am

Re: My laser keeps shooting

Post by Giades » Sun Nov 02, 2014 3:25 pm

Just in case anyone else has the same problem, it seemed to go away after I changed the laser button to the space bar and restarted.

Post Reply